Microsofti hiigeltrahvi otsus vaadatakse 27. juunil üle

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Euroopa Üldkohus otsustab 27. juunil, kas 2009. aastal Euroopa Komisjoni poolt Microsoftile määratud 899 miljoni euro suurune trahv oli õigustatud või mitte.

Tolleaegne Euroopa Liidu suurim ühele firmale mõistetud trahv oli Microsoftile karistuseks Euroopa Komisjoniga koostööst keeldumise eest. Microsoft pidi Euroopa Komisjoni otsuse kohaselt andma konkurentidele teatud vajalikku informatsiooni, mida suurfirma aga keeldus tegemast, kirjutab Reuters.

Microsofti advokaadid on kohtuprotsessi käigus kurtnud, et karistus polnud teenitud ning rahatrahv oli liiga suur. Euroopa Komisjoni esindajate sõnul sarnaneb Microsoft aga hasartmängurile, kes loodab kasiinos kaotatud raha tagasi saada.

27. juunil langetatav otsus on tähtis ka Intelile, keda ähvardab samalaadsete lubamatute konkurentsi piiravate võtete eest rekordiline 1,06 miljardi euro suurune trahv. Kui Microsoft suudab oma trahvisummat vähendada, on selleks lootust ka Intelil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles