Perede kindlustunne mais paranes

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perede kindlustunne mais kasvas
Perede kindlustunne mais kasvas Foto: Laura Oks

Eesti Konjunktuuriinstituudi tarbijabaromeetri küsitlus näitas, et perede kindlustunne mais võrreldes aprilliga paranes ja indikaator oli -6, eelmisel kuul oli näitaja -11.

Üle 7 kuu kestnud madalseisu järel on kindlustunde indikaator nüüd ajaloolisest keskmist kõrgemal tasemel (pikaajaline keskmine on -10).

Paranemine toimus nii ootustes riigi olukorra, tööturu arengute kui ka oma säästuvõime suhtes. 32 protsenti eestimaalastest prognoosis, et Eesti olukord on 12 kuu pärast parem kui praegu, 38 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 24 protsenti kartis majandusolukorra halvenemist.

Oma pere majandusolukorra prognoosi suhtes oldi mõnevõrra pessimistlikumad: 21 protsenti küsitletutest hindas, et nende pere majandusolukord on aasta pärast parem, 49 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 22 protsnenti pelgas olukorra halvenemist (saldo aprillis +1, mais -2).

Perede praeguses rahalises olukorras viimase kuuga olulisi muutusi aset ei leidnud. Mais 38 protsenti peredest säästis, 49 protsenti tuli ots-otsaga välja, 13 protsenti elas kas varasematest säästudest või oli võlgades (saldo aprillis 13, mais 12).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles