Eesti Energia finantsdirektor on kõige mõjukam

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik
Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik Foto: Peeter Langovits/Postimees

Neli maailma juhtivat audiitorfirmat ja Äripäev valisid aasta mõjukaimaks finantsjuhiks Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku. Mõjukaimat finantsjuhti valiti Eestis esimest korda.

Tiitlit üle andes sõnas audiitorfirma PricewaterhouseCoopers juhtivpartner Ago Vilu, et peab Margus Kaasikut tiitli vääriliseks seetõttu, et möödunud aastasse jäävad mitmed väga olulised suurtehingud nagu näiteks 300 miljoni euro väärtuses võlakirjade emiteerimine ning mahukate investeeringute haldamine elektri- ja vedelkütuste tootmises. Samuti lisas Vilu, et Eesti Energiale on omane silmapaistvalt heal tasemel finantsaruandlus.

Margus Kaasiku sõnul on eduka finantsjuhi puhul esmatähtis teha oma tööd pühendumusega. ”Eesti mastaabis on Eesti Energia finantsjuhi ametikoht kahtlemata väga huvitav, sest oleme üks suurimaid ja omanäolisemaid ettevõtteid. Kui vaadata näiteks hiljuti toimunud võlakirjaemissiooni, siis on Eestis ehk veel vaid paar ettevõtet, kes sellises mahus eurovõlakirjatehinguid üldse teha saaksid. Näiteid sellest, mida finantsjuht saab teha siin vaid Eesti Energias on kindlasti veel,” sõnas Kaasik. ”Tiitel on mulle kahtlemata suureks tunnustuseks, ent samavõrd oluline on see kogu ettevõtte finantsmeeskonnale. Soovin neid selle eest tänada,” lisas ta.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul on Margus Kaasiku tugevuseks võime mõista äri tervikuna ning näha väärtusloomekohti, teadvustades sealjuures ka riske. ”Finantsjuht on heas mõttes ettevõtte südametunnistus – ta vaatab sõltumatu pilguga investeerimis- ja arendusprojekte ning hindab nende tasuvust,” rääkis Liive.

Aasta mõjukaima finantsjuhi tiitel anti eile välja Äripäeva ja nelja suurima audiitorfirma Deloitte, KPMG, PwC ja Ernst &Young koostöös toimunud BIG 4 Finantskonverentsil. Iga audiitorfirma esitas konkursile viis nominenti. Lõppvooru valis žürii kahekümne seast viis. Lisaks Eesti Energia finantsjuhile Margus Kaasikule olid nominentide seas ka Katrin Rasmann (Stora Enso), Veiko Haavapuu (Statoil), Kerli Lõhmus (LHV) ja Katrin Kendra (Tallinna linn). Tiitliga tunnustatakse inimest, kest on finantsjuhtimise valdkonda viimase aasta jooksul kõige enam mõjutanud ning olnud oma tööalases tegevuses erakordselt silmapaistev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles