Facebook kaalub börsi vahetamist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasdaq.
Nasdaq. Foto: SCANPIX

Möödunud reedel USA tehnoloogiabörsil Nasdaq end noteerinud sotsiaalvõrgustikufirma Facebook, mille aktsia on esimestel päevadel tugevasti langenud, kaalub New Yorgi börsi (NYSE) ettepanekut vahetada börsi, edastas uudisteagentuur Six.

NYSE on pakkunud Facebookile pärast noteerimist «toetust», kinnitas Fox Business Gasparino.

Wall Streel Journal kirjutab, et päev enne Facebooki börsile minekut oli asjatundja ehk Capital Research & Managementi juht hoiatanud, et aktsia hind on absurdne. Hinna tõttu jättis Capital Research & Management Facebooki aktsiad ostmata, ehkki enne oli seda tugevasti pooldanud.

Facebooki emissiooni korraldanud investeerimispank Morgan Stanley on sattunud tugeva kriitika alla, kuna noteerimiseelsel õhtul oli pank informeerinud osa investoreid, et on langetanud Facebooki väärtuse prognoosi. Kuna pank eksis sellega investorite võrdse kohtlemise põhimõtte vastu, algatatakse Morgan Stanley vastu kohtuasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles