HP teenis teises kvartalis 30,7 miljardit dollarit tulu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett Packardi logo.
Hewlett Packardi logo. Foto: SCANPIX

HP teenis 30. aprillil 2012 lõppenud teises kvartalis 30,7 miljardit USA dollarit puhastulu, mis on 3 protsenti vähem kui aasta tagasi.

HP personaalsete süsteemide grupi (PSG) tulu jäi teises kvartalis samale tasemele ärirentaablusega 5,5 protsenti. Seadmeid tarniti ühe protsendi võrra vähem kui mullu teises kvartalis.

Pildindus- ja printimislahenduste grupi (IPG) tulu langes 10 protsenti ning selle ärirentaablus oli 13,2 protsenti. Varunduse ja serverite (ESSN) valdkond teenis teises kvartalis 6 protsenti vähem tulu kui aasta varem ning näitas 11,2 protsendilist ärirentaablust.

Teenuste valdkonna tulu tervikuna langes ühe protsendi võrra ning ärirentaablus oli 11,3 protsenti. Tarkvara valdkonna tulud kasvasid 22 protsenti ning ärirentaablus küündis 17,7 protsendini, sisaldades tütarettevõtte Autonomy tulemusi. Finantsteenuste tulukasv oli 9 protsenti ja rentaablus 9,9 protsenti.

«Lõppenud kvartalis ületasime varasemaid prognoose ning viisime ellu oma strateegiat, kuid meil on veel palju tööd teha,» ütles HP president ja tegevjuht Meg Whitman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles