Euroopa Liit pakub Google’ile viimast võimalust end süüdi tunnistada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia.
Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu konkurentsivolinik Joaquin Almunia saatis Google’i juhatuse esimehele Eric Schmidtile kirja, milles pakkus suurfirmale võimalust end loetud nädalate jooksul otsingutulemuste moonutamises süüdi tunnistada. 

Peale süü omaksvõtmist peaks Google Almunia arvates astuma konkreetseid samme tekkinud probleemi lahendamiseks.

Euroopa Liit alustas Google'i otsingumootoriga seonduvat juurdlust 2010. aastal. Google konkurendid, seehulgas ka Microsoft, süüdistasid Google’it otsingutulemuste moonutamises enda reklaamiostjate promomise eesmärgil, kirjutab Reuters.

Google, mille otsingumootori turuosaks on Euroopas ComScore’i andmetel lausa 86 protsenti, teatas, et ei ole esitatud süüdistustega nõus, kuid on meeleldi valmis antud teemal edasi diskuteerima.

Almunia kirja nähakse aga kui Google’i viimast võimalust tekkinud probleemi kiireks ja suhteliselt soodsaks lahendamiseks. Kui Google jätkab eitamistaktikat, on Microsofti esindavate juristide sõnul firmat ees ootamas pikk ja kulukas kohtutee. Samalaadne probleem on tõstatunud ka USAs, kus sellel suvel peaksid võimud otsustama, kas Google on oma otsingutulemuste väidetava moonutamisega seadust rikkunud või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles