Google Chrome on Internet Explorerilt juhtohje võtmas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebibrauserite ikoonid.
Veebibrauserite ikoonid. Foto: SCANPIX

Statcounteri andmetel on Google’i veebibrauser kasutuselt napilt ületamas Microsofti pakutavat veebilehitsusprogrammi, Chrome’i turuosa on kasvanud peamiselt Internet Exploreri arvelt.

Statcounter registreeris Chrome’i üleolekut Explorerist esimest korda selle aasta 18. märtsil, pärast seda on nende kasutusnumbrid olnud võrdsel tasemel, kirjutab New York Times.

Eelmisel nädalal suutis Google’i pakutav veebibrauser aga nädala lõikes esimest korda ületada Exploreri kasutamisnumbreid, olles maailma populaarseim veebilehitsemisrakendus. Mõlema veebibrauseri turuosa on umbes 33 protsenti, neile järgnevad Mozilla Firefox, Safari ja Opera.

Kuigi ükskõik mille mõõtmine internetis ei saa kunagi lõppeda ülitäpsete tulemustega, on Statcounteri pikema aja jooksul kogutud andmemustrid selgelt näitamas Internet Exploreri populaarsuse vähenemist ning selle turuosa aeglast hõivamist konkureerivate veebibrauserite poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles