AMD ja Inteli võitlus protsessoriturul jätkub

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Mõlemad tootjad on välja tulnud uute kiibistikega, analüütikud ei oska ühest seisukohta AMD Trinity kohta võtta.

Kuigi AMD Trinity protsessori graafikajõudlus on hetkel parem Inteli turul olevatest analoogidest, jääb protsessori enda kiirus ja energiasäästlikkus siiski Intelile alla, kirjutab CNET.

Tom’s Hardware’i nimelise tehnikalehekülje sõnul pole Trinity’st Inteli eelmisel aastal tutvustatud Sandy Bridge tehnoloogiaga kiibistikele vastast. Intel on AMD-st juba ka suure sammu ees, kuna maailma suurima pooljuhtkiipide tootja poolt on juba välja arendatud uus ja võimsam Ivy Bridge kiibistik. Mõned tehnoloogiaspetsialistid on siiski teisel arvamusel. Tehnikaportaal Semi Accurate näeb AMD Trinity’s Intelile suurt ohtu. «AMD-l on Trinity näol tegemist väga tõsiseltvõetava kiibistikuga ning Intel peaks vägagi mures olema», kirjutati nendepoolses arvustuses.

Finantsanalüütikud aga Semi Accurate’i hinnangut tõeseks ei pea. «Trinity suudab Ivy Bridge’iga konkureerida ainult hinnalt, mitte soorituselt, Inteli turuosa uus kiibistik vähendada ei suuda», ütles MKM Partnersi nimelise finantsuuringufirma esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles