Gasum kavandab Turusse gaasiterminali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG tanker Arctic Voyager Rotterdami sadamas.
LNG tanker Arctic Voyager Rotterdami sadamas. Foto: SCANPIX

Soome gaasifirma Gasum tahab ehitada Turusse Pansio sadamasse väiksema veeldatud gaasi terminali, mille eelleping kirjutati koos Turu sadamaga alla esmaspäeval.

Pansio terminali mahuks umbes 20 000 kuupmeetrit gaasi ja see peaks valmima 2015. aastal. Terminal läheb maksma umbes 60 miljonit eurot.

Tulevikus saaksid seal hakata tankima gaasi kasutavad laevad, nagu näiteks Viking Line'i uus parvlaev Viking Grace. Samuti saaks sealt gaasiga torujuhtme kaudu varustada ka tööstusettevõtteid, ütles Turu sadama tegevdirektor Christian Ramberg.

Terminali saaks Soome tuua veeldatud gaasi koguses, mis vastaks 25–50 protsenti Soome praegusele gaasitarbimisele.

Peale Turu on Gasumil kavas ka muid veeldatud gaasi terminaliprojekte. Aprilli algul teatas firma, et uurib kas Inkoosse või Porvoosse suure gaasiterminali rajamist. Selle aastamaht oleks 300 000 kuupmeetrit ja terminal tahetakse ühendada torujuhtmega Soome gaasijuhtmestikku.

Gasum toodab ka ise Porvoos Kilpilahtis veeldatud gaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles