Janukovitš: Ukraina otsib alternatiivi Vene gaasile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) Ukraina ametivenna Viktor Janukovõtšiga Kremlis.
Vene president Vladimir Putin (paremal) Ukraina ametivenna Viktor Janukovõtšiga Kremlis. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi sõnul loodab Kiiev endiselt edusamme gaasikõnelustel Moskvaga, kuid otsib samas Vene gaasile alternatiivi.

«Me töötame selle küsimuse kallal. Lootust on ja see jääb. Ning läbirääkimisi pidades arvestame me asjaolu, et (Venemaa) on meie strateegiline partner,» ütles Janukovitš teleusutluses.

Presidendi hinnangul maksab Ukraina gaasi eest liiga kõrget hinda ning on seetõttu sunnitud otsima olukorrast väljapääsu.

«Ja mitte sellepärast, et me tahame lõhkuda suhteid Venemaaga, vaid meil lihtsalt pole sellist liigset raha. Kui me praegu kokkuleppeni ei jõua - leiame sellele küsimusele lahenduse - me oleme sunnitud minema oma teed. Peame otsima alternatiivi ning see tuleb,» ütles Janukovitš.

«Me juba tõstsime oma gaasitoodangut, loodame tõsta seda miljardi, pooleteise miljardi (kuupmeetri) jagu aastas. Ning vähendasime sel aastal gaasitarbimist. Hakkame tarbima alla 27 miljardi kuupmeetri aastas, pean silmas ostma Venemaalt.... Järgmisel aastal kärbime seda numbrit veel,» lisas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles