Sakkov: Eesti lennundus võitis jackpoti

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Peeter Langovits

Enamik Euroopa lähiaastate uusi lennuliine sünnib lähema kolme päeva jooksul Tallinnas, kuhu on täna alanud lennundusfoorumile Routes Europe kogunenud enam kui 800 Euroopa lennundussektori tippotsustajat.

Õiguse võõrustada Briti lennundusinfo ettevõtte UBM Aviation korraldatavat foorumit Routes Europe 2012 võitis Tallinna Lennujaam kaks aastat tagasi. Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi kinnitusel oli Routes’i korraldusõiguse võitmine Tallinna Lennujaamale ja Eesti lennundusele suur jacpot, võimalus, mille sarnast pole varem olnud.

 «Kui aus olla, siis suured lennfirmad ei leia meiesuguse väikese lennujaama jaoks sageli isegi aega. Me peame aru andma, et kui hästi me Eestis ise ka endist ei arvaks, siis tegelikult meid lihtsalt ei tunta. Oleme kusagil Euroopa kaardi serval asuv külm ja kahtlane Ida-Euroopa koht. Nüüd, kui kogu Euroopa lennunduse tipp, sealhulgas 85 lennufirma esindajad, on siin, on meie püha kohus jätta neile Eestist niivõrd kustumatu mulje, et me ei peaks enam tükk aega kellelegi selgitama, et meil on elekter ja jääkarud ei käi tänavatel,» lausus Sakkov.

«Jättes kõrvale laulupeod, on tegu Eesti ajaloo suuruselt teise üritusega pärast 2002. aasta Eurovisioni lauluvõistlust,» märkis lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe. «Majandusliku mõju poolest ligilähedast üritust aga ajaloost ei leia. Ka Routes Europe’i seitsmeaastases ajaloos on tegu suurima foorumiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles