EBRD bossiks sai britt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia lipp.
Suurbritannia lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) järgmiseks presidendiks sai söör Suma Chakrabarti Suurbritanniast.

Tegemist võib olla olulise suunamuutusega seni Ida-Euroopale keskendunud panga tegevuses, mis valmistub laiendama haaret nn Araabia kevade maades.

Söör Suma Chakrabarti valiti EBRD etteotsa esimeste avatud valimiste käigus antud ametipostile.

Esmakordselt alates panga asutamisest 21 aastat tagasi ei ole presidendiks Prantsuse või Saksa kodanik.

Briti valitsus oli kärmas osutama söör Suma Chakrabarti võidule kui tõestusele, et Britannia võib kindlustada endale tähtsaid ametiposte Euroopa finantsringkondades vaatamata sellele, et paikneb väljaspool euroala.

Eriti valusaks hoobiks on EBRD valimistulemus Pariisile, mis leppis juba mitu kuud tagasi Berliiniga kokku, et koht läheb prantslasele.

Prantsuse kandidaat, endine Euroopa Investeerimispanga asepresident Fontaine Vive ei suutnud aga tagada endale ELi riikide üksmeelset toetust, mistõttu toimuski esimene avatud konkurss EBDR juhi kohale.

EBRD avatud konkurss võib anda tõuke sarnaste ürituste korraldamiseks Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi juhtide leidmiseks.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles