EBRD: eurotsooni kriis võib tuua uue majanduslanguse

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti euromündid. Ülemisel real näeme müntide tagakülge, alumisel esikülge, mis on kõikidel maadel ühesugune.
Eesti euromündid. Ülemisel real näeme müntide tagakülge, alumisel esikülge, mis on kõikidel maadel ühesugune. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui eurotsooni võlakriis peaks süvenema, siis võib Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) liikmesriikide habras majanduskasv sattuda ohtu ja välistatud ei ole uus surutis, teatas EBRD reedel.

EBRD ennustab Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia 29 arenevale riigile selleks aastaks 3,2-protsendilist majanduskasvu. Kuid arengupank hoiatas, et kui eurotsooni võlakriis peaks süvenema või naftatarnetes peaks tekkima tõrkeid, võib majanduskasv tunduvalt aeglustuda ja isegi langusse pöörata.

Oht, et EBRD liikmesriikide majandus 12 kuu jooksul taas langusse läheb, on suur, hoiatas EBRD.

Eurotsoon on Ida-Euroopa riikide oluline eksporditurg ja investeerimisallikas, mistõttu sealsete probleemide süvenemine toob kohe kaasa arenevatelt turgudelt raha väljavoolu.

Vaatamata kõigile probleemidele kasvas EBRD liikmesriikide majandus eelmisel aastal 4,6 protsenti ja 2013. aastal peaks kasvama 3,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles