Maksuamet jätkab ehitajate puistamist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad
Ehitajad Foto: Andres Haabu

Maksu- ja tolliameti ametnikud kontrollisid üle Eesti 19 ehitusplatsil töid teinud äriühinguid ja võtsid selgitusi kokku 199 inimeselt. 

Nii nagu varem juhtus ka seekord, et ehitustel töötavad inimesed püüdsid ametnike eest minema joosta või kõikvõimalikul muul moel selgituste andmisest kõrvale hoida. Objektidel oli ka inimesi, kes selgitasid, et nad töötavad seal juba kuu või kauem, aga lepingu ja palga osas läbirääkimised alles käivad.

Alates märtsi lõpust on MTA kokku läbi viinud kontrolle 121 platsil ja selgitusi on võetud 1578 inimeselt, kellest rohkem kui veerand on väitnud, et nad on esimest päeva tööl. Maksuhaldur selgitab kontrollide käigus välja tegeliku olukorra.

«Kuna väidetavalt värskelt töösuhet alustanute osakaal on endiselt väga suur, siis tuleb muuta keskkonda ja töötajate registreerimine peaks sellisel juhul kaasa aitama ümbrikupalga vastases võitluses,» ütles ameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

Ametnike aktiivse töö tulemusena on osa eelmiste vaatluste ajal kontrollitud äriühingutest märkinud maksudeklaratsioonidele rohkem töötajaid võrreldes eelmiste perioodidega. Samuti on arvestataval osal töötajatest võrreldes vaatlustele eelnevate kuudega ka palka tõstetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles