Maailma suurim mobiiltelefonioperaator peab Apple’iga läbirääkimisi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siri rakendus iPhone 4S-is.
Siri rakendus iPhone 4S-is. Foto: SCANPIX

Hiinas rohkem kui 660 miljoni kasutajat omav China Mobile on läbi rääkimas Apple’iga, et lisada iPhone enda poolt müüdavate telefonide nimistusse.

Kuigi hetkel China Mobile Hiina ainukese mobiilioperaatorina iPhone'i ei müü, on umbes 15 miljonil selle võrgu kasutajail erinevate kanalite kaudu soetatud Apple’i nutitelefon siiski olemas, kirjutab BBC.

Kaks suurfirmat on omavahel läbirääkimisi pidanud juba aastaid, nüüd aga paistab iPhone'ide müügiletulek lähedal olevat.

Kuna China Mobile’i 3G standard erineb iPhone’i toetatavast, on nutitelefoni esialgu võimalik kasutada ainult 2G võrgus. See probleem peaks aga lahenema juhul, kui Hiina võimud annavad loa 4G võrkude välja arendamiseks.

Kuigi China Mobile on Hiina ja kogu maailma suurima kasutajaskonnaga mobiiltelefonioperaator, on nende kohalik turuosa viimastel aastatel tublisti kahanenud. Apple’iga kokkuleppele jõudes loodetakse tänu iPhone’ide müügile oma positsioone aga uuesti kindlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles