Toshiba loodab 2015. aastaks kasumit kahekordistada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba tegevjuht Norio Sasaki.
Toshiba tegevjuht Norio Sasaki. Foto: SCANPIX

Toshiba loodab oma kasumit tõsta sotsiaalse infrastruktuuri äri ja elektroonikaseadmete müügi arvelt kolme aastaga 5,6 miljardi dollarini.

Kuigi ka Toshiba televiisorite müüginumbrid olid eelmisel aastal sarnaselt Sony-le ja Panasonicule olnud katastroofilised, on elektroonikatootjat vee peal hoidnud Apple’i iPhone’ide populaarsus, kirjutab Reuters.

Nimelt kasutavad Apple’i nutitelefonid Toshiba poolt toodetud NAND kiipe, tegu on maailma suuruselt teise NAND välkmälu kiipide tootjaga Samsungi järel.

Toshiba loodab käesoleval 2013. aasta märtsis lõppeval fiskaalaastal teenida 3,75 miljardit dollarit kasumit, seda just peamiselt Apple’i jätkuvale populaarsusele lootes.

Samas on Toshiba võtnud kasutusele ka teisi meetmeid kasumi suurendamiseks. Näiteks kolitakse sarnaselt Hitachile televiisoritootmine Jaapanist välja. Edu loodetakse ka energiaturul, eelmisel aastal osteti 2,3 miljardi dollariga Šveitsi energiaettevõte Landis+Gyr, arendamisel on ka erinevad tuumaenergialahendused, mis kasumit peaks hakkama tootma juba lähitulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles