Sebe tõstab piletihindu 6-7 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS SEBE buss. Foto illustratiivne
AS SEBE buss. Foto illustratiivne Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kütusehinna olulise tõusu tõttu viimase aasta jooksul tõusevad Sebe Eesti-sisestel kaugliinidel alates 1. juunist piletihinnad keskmiselt 6-7 protsenti võrra.

Näiteks Tallinna-Narva täispileti hinnale lisandub 60 senti, Tallinna-Tartu hinnale 80 senti ning Tallinna-Pärnu piletile 40 senti. Soodustused alla 26-aastastele ning üle 60-aastastele jäävad alles.

«Piletihindade tõstmise otsus ei ole kerge, sest soovime, et ühistransport oleks kõigile kättesaadav ja taskukohane. Samas kütusehinna oluline tõus ning eesmärk suurendada bussijuhtide palka, tõstavad teenuse osutamise kulusid märkimisväärselt,» selgitas firma juhatuse esimees Kuldar Väärsi pressiteates.

Ühtlasi kavandab firma alates 1. juunist tõsta bussijuhtide töötasu seitsme protsendi võrra. Palgatõus puudutab ettevõtte ligi 400 bussijuhti. Palgatõusu tulemusena jõuab kaugliini bussijuhi keskmine brutopalk 1030 euroni kuus.  

Jaanuaris kinnitas Väärsi, et kütusehinna tõusu kompenseerib ühistranspordi kasutajate arvu suurenemine ning piletihinna tõus päevakorras ei ole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles