Yahoo põrus Facebooki kohtusse andes piinlikul kombel

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo messistend.
Yahoo messistend. Foto: SCANPIX

Yahoo kaotas patendivaidluse Facebookiga. Protsessi käigus tuli välja, et Yahoo polnud oma põhilise tõendi olemasolu kontrollinudki.

Kõnealuseks kohtuasjaks oli Facebooki praeguse ülesehituse süsteemi patenteerimise seaduslikkus, vahendab Techradar.

Facebooki ülesehituse süsteemi lõi Chris Chea nimeline mees, kuid Yahoo väitis kohtus, et tema registreeritud patent on õigustühine. Seda seetõttu, kuna esimeses patenteerimisavalduses esinenud teise leiutaja Joseph Liauw nime polnud teises, lõplikus patenteerimisdokumendis kajastatud. Seega oleks patent kehtinud ainult Liauw kirjaliku patendist loobumise korral. Yahoo väitel polnud Liauw aga sellekohast kirjalikku avaldust USA Patendiametisse saatnud.

Kohtus tuli aga välja, et Yahoo polnud antud dokumendi olemasolu kunagi kontrollinud. Facebook sai Liauw loobumisavalduse USA patendiametist hõlpsalt kätte ning seejuures polnud Yahoo Patendiameti väitel kunagi ühtegi päringut antud dokumendi kohta teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles