Euroopa lennundusjuhtide koorekiht koguneb Tallinna

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Sakkov
Erik Sakkov Foto: Raigo Pajula/Postimees

Sel pühapäeval algavale Euroopa lennundusäri aasta suursündmusele Routes Europe Tallinn koguneb ca 800 tipp- ja keskastmejuhti 82st lennufirmast.

Kohal on juhid sellistest firmadest nagu Lufthansa, Iberia Airlines, Aeroflot, Air Berlin, kuid on ka eksootilisemaid külalisi nagu näiteks China Southern Airlines või Oman Air´i inimesed.

Sellisel tasemel lennundusjuhtide üritust pole varem Tallinnas toimunud ja Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul pole näha, et ka lähemal ajal rohkem toimuks. «Kui hästi me endast ka ei arvaks, siis tõsiasi on see, et ega meid väljaspool eriti ei tunta. Ikka arvatakse, et üks külm ja kahtlane Ida-Euroopa. Nüüd, kui Euroopa lennundusäri otsustajad kõik siin kohal on, on see meie suur šanss ja püha kohus neile Eestist, eestimaalastest ja Tallinnast kustumatu mulje jätta,» rääkis Sakkov. «Loomulikult ei saa Eesti tutvustamine lennufirmadele uue sihtkohana nüüd valmis. Aga me teeme väga suure sammu edasi. Iga uus lennuliin, mis toob siia uusi inimesi, annab käivet meie ettevõtetele, tööd meie inimestele, maksutulu riigile ja omavalitsusele.»

Sakkovi sõnul on Tallinna lennujaam Euroopa kõige kiiremini kasvav lennujaam. Eesti inimesed reisivad järjest rohkem. 89 protsenti mullu Tallinna külastanud turistidest jäi väga rahule ja kavatses siia tagasi tulla. «Enamikule suurtele Aasia sihtkohtadele on Tallinn lähim Euroopa Liidu linn, jäädes vähem kui 10 lennutunni kaugusele. See tähendab, et lennuk saab 24-tunni jooksul mõlemad otsad sõidetud. See on meie suur eelis Kesk- või Lääne-Euroopa suurte rummujaamade ees,» rääkis Sakkov. «Teisisõnu, Euroopa Liitu jõudmiseks oleme me sõlmjaamana Aasiast vaadates kiirem ja odavam sihtkoht.»

Mis siis pühapäevast teisipäevani üritusel toimuma hakkab? Üritusel on omapärane formaat, mis on kui pimekohtingu ja malesimultaani hübriid.  Lennufirmade esindajad istuvad laudade taga, lennujaamade inimesed käivad ühe juurest teise juurde. 20 minutit kestab iga kohtumine, seega on see lennujaamadele suur väljakutse teha lühikese aja jooksul lennufirmadele selgeks, miks just nemad on konkurentidest odavamad, paremad ja parima asukohaga.

Mitte vähem oluline on kallitele külalistele Tallinna tutvustamine. Neile näidatakse Vanalinna ning juhatatakse nad parematesse ja huvitavamatesse peo- ja toidukohtadesse. Tallinna linnapea Edgar Savisaar korraldab delegaatidele Vabaduse väljaku all piduliku ja väga uhke vastuvõtu.

Esmaspäeva õhtul leiab aset lausa minilaulupidu - EASi korraldatava piduliku galaõhtusöögi eel Tallinna laululaval võtavad külalised seal vastu 2000 lauljat, kes kolme isamaalise laulu näitel teevad selgeks, mis õieti tähendab laulurahvaks olemine.

Sakkov ütles, et Routes Europe Tallinnas korraldamine on suur väljakutse. Tallinn konkureeris teiste Euroopa linnadega (kellega, seda ei avaldata) ja korraldaja, UK firma UBM Aviation, valis välja Tallinna. Ürituse korraldamisest saab osa ja toetab hulk Eesti firmasid ja asutusi nagu näiteks EAS, Estonian Air, MKM, Tallinna linnavalitsus,  AME Estonia, Lennuliiklusteeninduse AS, Liviko, Saku, Põltsamaa Felix, Kalev jpt

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles