BLRT aktsionär läks Bermani vastu kohtusse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT tsehh.
BLRT tsehh. Foto: Liis Treimann

Aktsionär Mihhail Gnidin esitas Harju maakohtusse hagi, et tunnistada kehtetuks ASi BLRT Grupp eelmise üldkoosoleku otsus, millega seotud enamusomanike häälte toel loobuti ettevõtte aktsiatega toimunud salajaste tehingute tagamaade uurimisest.

Gnidini teatel omavad kaasaktsionärid faktilist tõestusmaterjali, et Fjodor Berman ja tema lähisugulased omandasid BLRT aktsiaid ebaseaduslikult ning said seeläbi miljoneid eurosid põhjendamatut tulu ja ettevõtte üle kontrolli.

Gnidin tahab, et kohus tunnistaks, et Bermanite osalemine tehingute uurimise algatamise hääletusel oli ebaseaduslik ning takistab kahtlaste tehingute väljaselgitamist ning süüdlaste vastutusele võtmist.

ASi BLRT enamusaktsionärideks saanud Bermanite perekond ei toetanud tänavu 13. veebruaril toimunud erakorralisel üldkoosolekul väikeaktsionäride nõuet uurida nende osalust suurendanud aktsiatehingute tagamaid ja võtta vajadusel süüdlased vastutusele. Vastu hääletas 54,9 prtosenti BLRT Grupi üldkoosolekul osalenud aktsionäridest ja poolt oli 45,1protsenti. Vastu hääletasid üksnes Fjodor Berman ja Bermani perekonna kontrolli all olevad äriühingud OÜ Ferriol ja OÜ Algaves.

BLRT Grupi vähemusaktsionärid nõuavad ettevõttesisest uurimist, kuidas on toimunud BLRT aktsiate omandamine Bermanite kasuks ja seeläbi vähemalt kuue miljoni euro suuruse kahju tekitamine ettevõttele.

ASil BLRT Grupp on umbes 60 aktsionäri, aktsiate enamusosalus on praegu ettevõtte juhatuse liikmel Fjodor Bermanil ja tema sugulastel. Bermanid on oma osalust viimastel aastatel suurendanud, ostes väikeaktsionäride aktsiaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles