Brüssel andis Eestile võimaluse ligi 100 lisamiljoniks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Komisjon andis Eestile võimaluse 97 miljoniks lisakrooniks, mida saame kiire ja efektiivse tegutsemise juures majanduse elavdamisse suunata.

Komisjon lubab nimelt pikendada euroliidu struktuurifondide aastate 2004-2006 toetusperioodi poole aasta võrra.

Euroopa Komisjon tegi seoses maailmamajanduse halvenenud olukorraga 2008. aasta lõpus liikmesriikidele ettepaneku toetusperioodi pikendamiseks ning vastava pakkumise võtsid vastu pea kõik liikmesriigid.

Eesti on praeguseks kasutanud 5,7 miljardit krooni perioodi toetusrahast, mis moodustab 98,3 protsenti meile eraldatud vahenditest.

«Ajapikendus võimaldab meil lisaraha suunata järsult kasvanud tööpuuduse leevendamisele. Kuna allesolev raha puudutab suures osas Euroopa Sotsiaalfondi, siis saame selle suunata täna aktuaalsete tööhõiveprobleemide lahendamiseks,» rääkis rahandusministeeriumi asekantsler Ivar Sikk.

«Äärmiselt oluline on praegu töötuks jäänud inimesi koolitada ja nõustada ning sotsiaalministeerium töötab välja lahendusi, kuidas seda kõige paremini teha.»

Lisaks sotsiaalse suunitlusega rahale on kasutada veel ka põllumajanduse, kalanduse ja regionaalse arengu toetamise vahendeid.

Toetusraha kasutamise uus lõpptähtaeg on 30. juuni 2009.

Ühekuuluvusfondist samaks perioodiks eraldatud 6,7 miljardit krooni saame projektidesse suunata 2010. aasta lõpuni.

Selle toetusega saab ehitada maanteid ja ellu viia riigile olulisi keskkonnaprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles