Tool üritab Kruudalt Teret tagasi saada

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Toomas Huik

Toomas Tooliga seotud firma on Luterma võlausaldajatest ainus, kes on avaldanud soovi tasuda riigilõiv hagi eest, millega tahetakse Tere aktsiaid tagasi pankrotipessa tõmmata, kirjutab Äripäev.

Luterma võlausaldajad pidid Tere aktsiate tagasisaamiseks tasuma riigilõivu hiljemalt esmaspäeval, kuid tõenäoliselt taotleb Tooliga seotud firma kohtult riigilõivu tasumiseks ajapikendust.

«Seis on praegu selline, et ükski võlausaldaja raha tasunud ei ole. Mulle laekus aga üks kohtult ajapikenduse küsimise taotlus,» kommenteeris olukorda Luterma pankrotihaldur Veli Kraavi.

Võlausaldajate tahtel on esitatud hagi, et Tere aktsiad Lutermale tagasi saada, kuid kui keegi neist pole nõus tasuma saja tuhande euroni küündivat riigilõivu, jääb kohtuasi katki.


Aktsiate tagasisaamisega seoses taotleti ka Harju maakohtult menetlusabi ning riigilõivust vabastamist, mida kohus aga ei rahuldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles