Alexela tahab Tallinnasse Kristiinesse büroohoone rajada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus kavatseb oma kolmapäevasel istungil algatada Alexela Oili taotlusel Kristiine linnaosas Marja tänaval asuva kütusefirmale kuuluva kinnistu planeeringu koostamise, millega määratakse ehitusõigus kuni kaheksa korrusega büroohoone ehitamiseks.

Eelnõu seletuskirjast nähtub, et planeeritava maa-ala suurus on 0,48 hektarit ning planeeringu koostamise eesmärk on Marja tänav 3 kinnistu jagamine, mille tulemusena moodustatakse kaks ärimaa maakasutuse sihtotstarbega krunti ning määratakse ehitusõigus kuni kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega büroohoone ehitamiseks.

Ühtlasi võimaldab planeering rajada automaattankla ning määrab üldised maakasutustingimused ja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ning tehnovõrkudega varustamise põhimõtted.

Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosas Marja tänava, Mustamäe tee, Liimi tänava ja Artelli tänava vahelises kvartalis Marja tänava ääres.

Marja 3 kinnistu suurus on 2926 ruutmeetrit ja maakasutuse sihtotstarve ärimaa. Kinnistusraamatu andmeil kuulub kinnistu Alexela Oilile. Kinnistul paikneb Alexela tankla ja tanklakauplus, mis ei ole enam kasutuses, ning maapealsed kütusemahutid, mis likvideeritakse.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Alexela Oil. Detailplaneeringu eskiisi on koostanud K-Projekt AS.

Lisaks plaanib linnavalitsus algatada Liivalaia 19 ja 19a kinnistute detailplaneeringu koostamise, millega määratakse muu hulgas ehitusõigus kuni viie maapealse ja kahe maa-aluse korrusega äriruumidega elamu ehitamiseks.

Planeeritava maa-ala suurus on 0,13 hektarit ning see asub kesklinnas, Liivalaia, Tatari, Lätte ja Kentmanni tänavaga piiratud kvartalis. Alale jääb kaks kinnistut.

Liivalaia 19 kinnistu kuulub kinnistusraamatu andmeil füüsilisele isikule. Kinnistul asub viiekorruseline äriruumidega elamu ja kahekorruseline tööstushoone. Elamumaa maakasutuse sihtotstarbega Liivalaia 19a kinnistu on kinnistusraamatu andmeil kahe füüsilise isiku kaasomandis.

Kinnistul asuvad kahekorruselised tööstushooned ja ühekorruselised majandushooned.

Koostatavas Liivalaia tänav 19 ja 19a kinnistute detailplaneeringus nähakse ette säilitada olemasolev viiekorruseline hoone, millele juurdeehitusi ei kavandata. Tootmishoone on plaanis lammutada.

Planeeringu koostamise algatamist taotles OÜ Kalama Projekt.

Linnavalitsus plaanib algatada ka Kristiine linnaosas aadressil Keemia 15 ja 17 asuvate kinnistute detailplaneeringu koostamise. Planeeritava maa-ala suurus on 0,21 hektarit ning planeeringu koostamise eesmärk on ehitusõiguse määramine kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamu rajamiseks.

Planeeringu koostamise algatamist taotles HKP Capital OÜ.

Ühtlasi kavatseb Tallinna linnavalitsus oma kolmapäevasel istungil kehtestada Lasnamäel aadressil Peterburi tee 42 asuva kinnistu detailplaneeringu, mille järgi plaanib kinnistu omanik Premia Tallinna Külmhoone AS krundile rajada kuni 12 tootmishoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles