Mobiilse interneti valikul tuleb lähtuda asukohast

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet.
Tarbijakaitseamet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomiku sõnul tuleks tarbijal mobiilset internetti enne operaatoriga pikaajalisema lepingu sõlmimist endale vajalikes piirkondades testida.

«Kindlasti peaks arvestama asjaoluga, et internetikiirus võib sõltuvalt teenuse kasutamise kellaajast, ümbritseva maastiku iseärasustest ja paljudest muudest faktoritest kõikuda,» lisas ta.

Kõik kolm suurimat mobiilsideoperaatorit tarbijatele interneti testimisvõimalust ka pakuvad.

Elisa MiNTi saab klient proovida 1 GB andmemahu piires ühe nädala jooksul tasuta, peale seda võib klient lepingust loobuda ilma tasu ja liitumiskohustuseta. EMT-s on testimise periood kliendile lausa kaks nädalat, kuid kogu kasutatava andmeside eest tuleb kliendil ise maksta. Tele2 pakub klientidele võimalust testida mobiilset internetiühendust kahe nädala jooksul, kasutatud andmemahtude eest klient maksma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles