Kõrgem palk tervishoius viis 3000 töökohta

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimeses kvartalis vähenes hõivatute hulk kõige rohkem tervishoius ja sotsiaalhoolekandes
Esimeses kvartalis vähenes hõivatute hulk kõige rohkem tervishoius ja sotsiaalhoolekandes Foto: Raigo Pajula

Esimeses kvartalis vähenes kõige enam hõivatute hulk tervishoius ja sotsiaalhoolekandes, see on rahandusministeeriumi hinnangul seotud palkade tõstmisega.

Kui eelmise aasta esimese kvartalis oli tervishoius ja sotisaalhoolekandes ametis 38 500 inimest, siis 2012. aasta esimeses kvartalis ainult 35 300.

Hõive vähenes veel kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses ning kunstis ja meelelahutuses.

Hõivatute arv suurenes aastaga enam hariduses ning haldus- ja abitegevustes, vastavalt 5700 ja 4900 inimese võrra.

«Hariduses mõjutas töötajate arvu suurenemist eeldatavasti töökohtade arvu kasv huvikoolide valdkonnas ning haldus- ja abitegevustes peamiselt tänu turvatöö, tööhõive ning büroohalduse valdkondadele,» märkis rahandusministeeriumi analüütik Pille Mihkelson.

Statistikaameti andmetel kasvas selle aasta esimeses kvartalis tööga hõivatute arv võrreldes aastatagusega 23 000 võrra 614 300 inimeseni.

«Tegevusalade kokkuvõttes on hõive oodatust suurem kasv esimeses kvartalis kooskõlas aasta alguse majanduskasvuga. Hõive mõõdukat kasvu on oodata ka järgmistel kvartalitel,» kirjutab Mihkelson.

Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga oli hõivatute hulk samal tasemel. Tegevusalade kaupa vaadatuna vähenes hõivatute arv võrreldes eelneva kvartaliga ehituses ning töötlevas tööstuses.

Hõive vähenemine ehituses ja töötlevas tööstus võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga vastab tootmismahtude vähenemisele, mis johtub hooajalistest teguritest.

Tööpuuduse määr püsis võrreldes eelmise kvartaliga samal tasemel, kuid on aastataguse 14,4 protsendilt langenud 11,5 protsendini. Esimeses kvartalis kasvas jätkuvalt inimeste aktiivsus tööturul ehk paljud siiani mitteaktiivsed olnud inimesed on taas asunud tööle või seda otsima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles