Kohus laseb Pere ASil veel maksuvõlga suurendada

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu maakohus pikendas tänase määrusega Pere Asi ja maksu- ja tolliameti kompromissläbirääkimisteks antud tähtaega 21. maini.

Algne tähtaeg kukkus eile, ent selleks ajaks osapooled kokkuleppeni ei jõudnud, mistõttu esitasid mõlemad taotluse ajapikenduseks.

Pere AS võlgneb riigile 710 644 eurot maksuraha, lisaks 26 813 eurot intresse, mida maksuamet on siiani edutult üritanud ettevõttelt kätte saada.

Kohus andis osapooltele aega kompromissi leidmiseks juba 30. aprillil. Samal ajal, mil Pere ja maksuamet läbirääkimisi peavad, suureneb ettevõtte maksuvõlg edasi. Aprilli lõpust on võlg suurenenud mitmekümne tuhande euro võrra.

Juhul kui kompromissi ei saavutata, teeb kohus ajutise halduri nimetamise määruse 25. mail.

Maksuameti Põhja maksu- ja tollikeskus esitas Tartu maakohtule avalduse Pere ASile ajutise halduri nimetamiseks ja pankroti välja kuulutamiseks 16. aprillil ning Pere AS esitas pankrotiavalduse kohtule 26. aprillil. Kohus liitis avaldused ühte menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles