Saksa RWE võib loobuda ELile olulisest Nabucco gaasiprojektist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nabucco gaasitoru.
Nabucco gaasitoru. Foto: Repro

Saksa energiakontsern RWE teatas, et kaalub loobumist osalemist Nabucco gaasiprojektis, mille eesmärk on vähendada Euroopa sõltumatust Venemaa gaasist.

RWE pressiesindaja ütles ajakirjale Der Spiegel, et firma uurib praegu, kas see projekt täidab RWE äri- ja strateegiahuve, vastsel korral otsustatakse projektist loobuda.

Aprillis oli teatanud Ungari naftagrupp MOL, et müüb oma osaluse Nabuccos ja peatab selle finantseerimise, kuna ei ole rahul projekti juhtimise ja struktuuriga, samuti gaasivarudega.

Nabucco koostööleppe sõlmisid 2002. aastal Ungari MOL, Austria OMV, Bulgaaria Bulgargaz, Romeenia Transgaz, Türgi BOTAS ja Saksa RWE.

3900 kilomeetri pikkune gaasijuhe peaks hakkama 2017. aasta lõpus toimetama aastas 31 miljardit kuupmeetrit gaasi Kaspia merelt Türgi, Bulgaaria, Rumeenia ja Ungari kaudu Austriasse.

Nabucco projektiga konkureerib Vene South Streami projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles