Leedu tuumajaama ehitustöödest võivad Balti firmad saada 30 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignalina (Visaginase) tuumajaam suleti 2009. aastal, Leedu plaanib suletud jaama kõrvale uut.
Ignalina (Visaginase) tuumajaam suleti 2009. aastal, Leedu plaanib suletud jaama kõrvale uut. Foto: SCANPIX

Balti piirkonna firmad võivad saada Leedu Visaginase tuumajaamas alltöövõtu ehitustöid kuni 1,5 miljardi euro eest, selgub konsultatsiooni- ja auditeerimisfirma Deloitte Lietuva esialgsest küsitlusest.

Leedu valitsuse heakskiidetud ja parlamendile esitatud Visaginase tuumajaama äriplaanis öeldakse, et need andmed on esialgsed ja võivad projekti käigus muutuda.

Tuumajaama puht ehitustööde väärtuseks hinnatakse miljard eurot ja nendest võiksid Balti ettevõtted saada kuni 70 protsenti. Äriplaanis öeldakse, et piirkonna ehitussektori võimsused on piisavad, et tagada Visaginase ehitustööd, mis kestavad umbes viis aastat. Turbiini- ja mehhaanikaseadmete väärtuseks hinnatakse 650 miljonit ja neist töödest võiksid Balti firmad teha 35 protsenti. Balti ettevõtete osalemisvõimalusi nähakse ka muudes valdkondades.

Tuumajaama rajamise kogukuludeks hinnatakse viis miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles