Miks Steve Jobs tööd ei leidnud?

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs
Steve Jobs Foto: SCANPIX

Steve Jobs kutsuti Apple’isse tagasi alles peale seda, kui kaks tema järglast polnud tööga hakkama saanud.

Kasvustrateegia suurendab ettevõtte väärtust kõige rohkem, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb Forbesi. Miks siis ikkagi valitakse tippjuhtideks alalhoidlikke konservatiive, kes ei suuda uusi tooteid välja töötada ning turge vallutada?

Põhjuseks on autorite hinnangul ressursside ja füüsilise kapitali loogikal põhinev värbamisprotsess. Ka tänapäeval on kõige kasumlikum äri nafta pumpamine ning jätkuvalt on paljud tööstusharud kapitali- ja investeeringute-, mitte teadmistemahukad.

Füüsiline kapital on käega katsutav ja rahaliselt väljendatav ning sunnib peale konservatiivsuse. Kuidas hinnata Steve Jobsi aju? Tööintervjuul ehmatab loov inimene värbaja suure tõenäosusega surmani ära. Kas näiteks mõni personalijuht on nõus tunnistama, et nende ettevõttes on kõige olulisem kriteerium töötaja värbamisel loovus? Autorid leiavad, et kahjuks on juhtide valiku põhimõtted jätkuvalt füüsilise maailma poole kaldu.

Juhtimises on väga olulised kriteeriumid analüütiline võimekus, stabiilsus, süsteemsus ja struktureeritus. Juht, kes igal hommikul Uue Suure Ideega uksest sisse tormab, võib olla päris hirmutav. Ning seepärast valitakse juhtideks vähem loovaid ja andekaid, kuid stabiilsemaid inimesi. Oluline on mitte eksida.

Kõige edukamad ärimudelid ja ettevõtted (AGA: Amazon, Google, Apple) on keskendunud innovatsioonile ettevõtte ümberkujundamise asemel. See on ka kõige raskem strateegia, arvestades, et juhtimine ja iga inimkooslus on loomult konservatiivne. Teisalt on inimkapitali ja teadmiste tootlikkus järjest kasvanud. Innovatsioon ja loovus võimendavad disproportsionaalselt teadmispõhise ettevõtluse tulemuslikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles