Protestijad valmistuvad tõsiselt olümpiaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpia logo.
Londoni olümpia logo. Foto: SCANPIX

Tuhanded protestijad valmistuvad organiseeritud avaliku korra rikkumisteks päeval pärast olümpiamängude avamist Londonis.

Laiapõhjaline koalitsioon «Meie olümpia», mille ridadesse on koondunud nii nn Londoni okupandid kui keskkonnaaktivistid – keda ärritab sponsorite käitumine – on pannud protestipäevana kirja 28. juuli, mis on laupäev.

Demonstrandid avaldavad meelt selle vastu, et spordisündmust korraldatakse keset kasinusaega ja lisaks veel maksumaksjate raha eest.

Nad nimetavad mänge «11 miljardi naelaseks maksumaksjate rahaga korraldatud reklaamikampaaniaks käputäiele maailma viletsamale korporatsioonile».

«Keegi peab tekitama talumatu sotsiaalse pinge, mis antud küsimused päevakorda tõstab,» ütles üks protestide organisaatoritest Kerry-Anne Merdoza.

«Ükskõik, kui paljud meist pokri pannakse, ükskõik kui paljusid süüdistatakse korrarikkumistes, ükskõik kui paljud topitakse politseiautodesse: ikkagi jõuab me sõnum maailmani,» toonitas Merdoza.

Londoni politsei on palunud organisaatoritel nendega ühendust võtta, et nad saaksid panna paika omapoolsed plaanid.

«Me tahame teha koostööd kõikidega, kes soovivad meelt avaldada, et nad saaksid esitada oma mõtted seaduslikul moel,» ütles politsei.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles