Nõudlus Facebooki aktsiatele on ületamas pakkumist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Vaid loetud päevad enne aktsiate avalikku esmaemissiooni on erinevate allikate väitel nõudlus Facebooki aktsiate järgi ületamas pakutavate aktsiate hulka.

Paistab, et potentsiaalsed investorid on erinevatest kõhklustest üle saamas ning huvi Facebooki aktsiate vastu aina tõuseb, kirjutab Reuters.

Peamiseks investoreid pelutavaks probleemiks on olnud sotsiaalvõrgustiku võimetus mobiilseadmetesse reklaami müümisel. Uuringud näitavad, et Facebooki kasutatakse aina rohkem just erinevates nutiseadmetes ning seega paneb reklaami ebaefektiivne müük nendel platvormidel Facebooki edu jätkusuutlikkuse küsimuse alla. Eelmises kvartalis Facebooki kogukäive küll tõusis, kuid kasum vähenes, mida nähakse samuti ohumärgina.

Hoolimata mainitud probleemidest paistab siiski, et Mark Zuckerbergi investorite veenamise tuur on kujunemas edukaks ning firma suudab aktsiate esmase avaliku pakkumisel teenida plaanitud 13,6 miljardit dollarit. See teeks Facebooki koguväärtuseks umbes 88 miljardit dollarit. Facebook hindab oma ühe aktsia hinda avalikul esmaemissioonil 28-35 dollari vahele, IPO ise toimub kas 17. või 18. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles