Vallavanem tuumajaama ohtlikuks ei pea

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Jaslovske Bohunice tuumajaamale.
Vaade Jaslovske Bohunice tuumajaamale. Foto: Reuters / Scanpix

«Poleks see tuumajaam siin sugugi rohkem ohtlik kui mõnes teises Eesti paigas,» arvas Toila vallavanem Tiit Salvan, kes Türsamäed tuumajaama asukohana kuigi võimalikuks ei pea - liiga pankrannikul, liiga palju piiranguid, Vaivara karjäär seevastu oleks tema hinnangul üsna mõistlik valik.

«Sõna «tuumajaam» tekitab võhikutes kindlasti ehmatavaid tundeid - see on ka mõistetav, kui mõelda tagasi ajaloole,» tunnistas Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid, kes möönab, et kusagile peab see tuumajaam ju ikkagi tulema, kirjutas Põhjarannik.

«Siin on sobiv infrastruktuur, juhtmed, mis mööda Eestit laiali lähevad, ning Sillamäe linna silmas pidades ka head spetsialistid, kohaliku elanikuna mõtleksin siiski kindlasti pikalt järele, enne kui midagi otsustaksin,» lisas Luhalaid.

Tuumajaama tulek tähendaks tema hinnangul siiski sedavõrd uut situatsiooni, et isegi elektrijaama, ohtlike jäätmete hoidla, õlitehase ja lõhkeainetehasega harjunud vallarahvas kindlasti ükskõikseks ei jääks.

Viivikonna karjäär ulatub otsapidi nii Vaivara kui Toila valda, Türsamäe platoo pankrannikul jääb Toila valla maadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles