Pentagon läheb üle Blackberry 7-le

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry nutitelefon.
Blackberry nutitelefon. Foto: SCANPIX

Blackberry tootja Research in Motion teatas, et koostöö USA kaitseministeeriumiga jätkub. Tuhandete töötajatega Pentagon võtab kasutusele kuus Blackberry 7 operatsioonisüsteemi kasutavat telefonimudelit.

Nii USA armee ja erinevad kaitseministeeriumi üksused on kasutanud turvalisuse poolest tuntud Blackberry nutitelefone juba aastaid, kuid iga uue versiooni puhul tuleb RIMi poolt pakutaval tarkvaral USA rahvusliku julgeoleku huvides läbida suur rida teste, kirjutab Reuters.

Research in Motion’i sõnul on USA kaitseministeeriumis kasutusel üle 250 000 Blackberry ning ka Barack Obama USA sõjajõudude kõrgeima juhina kasutab just selle nutitelefonide brändi spetsiaalselt modifitseeritud mudelit.

Blackberry 7 on RIM'i poolt pakutava operatsioonisüsteemi uusim stabiilne versioon, aasta teisel poolel peaks turule tulema ka Blackberry 10 ja seda toetavad telefonimudelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles