Intel on tõusmas maailma üheks suuremaks tarkvaratootjaks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli tegevjuht Paul Otellini.
Inteli tegevjuht Paul Otellini. Foto: SCANPIX

Pooljuhtkiipide tootjana tuntud Intel on ilma suurema kärata hõivanud koha ka maailma suurimate tarkvaratootjate seas.

Juba aastaid on Inteli tarkvaraarendajad olnud firma salarelvaks, aidates näiteks arendada nii Linuxi platvorme, kui olles abiks ka Apple’ile Inteli protsessoritele üle kolimisel. Ka Google'i nutitelefonide turule sisenemine toimus kiirelt suuresti tänu Inteli abile, kirjutab Forbes.

Ettevõtte suurimaks triumfiks võib aga pidada kõrgtehnoloogilist arendustööd – kümnest maailma kiireimast superarvutist töötavad viis just Inteli kiibistikel.

Erinevaid tarkvaralisi lahendusi pakub Intel kõikvõimalikele majandussektoritele ning firma palgal on 20 000 arendajat, mis on kogu maailma tarkvaratootjate seas üks suuremaid numbreid.

Samas on Inteli suur tõus tarkvaratootjate juhtgruppi seotud siiski erinevate firmade üles ostmisega. Eelmisel aastal toimunud McAfee omandamisega tõusis Inteli tarkvaramüügi käive aastaga 240 miljonilt dollarilt 1,8 miljardile dollarile, mis tõstis firma hoobilt ka tabeli etteotsa.

McAfee pole aga ainus Inteli poolt ostetud tarkvarafirma – viimase kaheksa aasta jooksul on omandatud 14 erinevat tarkvaratootjat, nende hulgas näiteks ka WindRiver ja TelMap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles