21-aastane innovaator rääkis 15 minutiga välja 500 000-dollarilise investeeringu

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josh Miller, Branchi tegevjuht.
Josh Miller, Branchi tegevjuht. Foto: BusinessInsider

Branchi nimelise idufirma tegevjuht Josh Miller on kogunud oma ettevõttele Silicon Valley investoritelt üle kahe miljoni dollari finantskapitali, üks investoritest suutis teda pakkumise kiirusega lausa hämmeldusse viia.

Idufirmade buum tekitab Silicon Valleys palju eriskummalisi olukordi ning investorite huvi uutesse potentsiaalsestesse edulugudesse raha paigutamiseks on väga suur. Branchi tegevjuht Josh Miller rääkis Business Insider’ile oma ühest veidraimast kogemusest.

«Olin lühikese töövisiidi käigus San Franciscos, kui minuga võttis ühendust üks tundmatu investor. Mul ei olnud eriti aega, kuid see mees soovis minuga tingimata kohtuda, seega saime Starbucksis kokku. 15 minutit kestnud jutuajamise lõpuks pakkus ta mulle 500 000 dollarit.

Samalaadseid kogemusi jagasid Business Insiderile ka teiste idufirmade nagu Gumroad ja General Assembly juhid. Samas tekitab kiire investeerimissoov innovaatorites küsimusi.

Ütlusel «ma ei taha minna välja tüdrukuga, kes minuga välja tahab minna» on oma tõepõhi olemas, väidab Sahil Lavingia, Gumroadi nimelise start-up’i juht. «Kui investor pakub mulle peale 15 minutit jutuajamist hetkeimpulsi ajel sellist rahasummat, ei ole ma kindel, et tegu on eriti hea investoriga.» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles