Windows 8 ei pruugi Internet Exploreri kõrval teisi veebibrausereid toetada

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebibrauserite ikoonid.
Veebibrauserite ikoonid. Foto: SCANPIX

Mozilla väitel toetab Windows 8 ARM protsessoritega varustatud masinates ainult Internet Exploreri veebibrauserit.

ARM tüüpi protsessoreid kasutatakse peaaegu kõikides iOS-i, Androidi ja Windows Phone’i jooksutavates nutitelefonides ja tahvelarvutites, x86 tüüpi protsessorid aitavad jõudu anda peamiselt PC-dele.

Microsofti sõnul on nende firma ainukene, kes suudab ARMi puhul vajalikud nõudmised turvalisusele ning energiatarbivusele täita. x86 protsessoreid kasutavates masinates on aga ka muud veebibrauserid peale Internet Exploreri Windows 8 operatsioonisüsteemis lubatud, vahendab CNET.

Mozilla esindaja Harvey Andersoni sõnul on olukord sarnanemas 1990ndatega, kui Microsoft võitles kõikvõimalike vahenditega teiste oma platvormi kasutavate veebibrauserite vastu.

«Microsoft üritab oma uue operatsioonisüsteemiga takistada innovatsiooni, konkurentsi ja valikuvõimalusi. Internet Exploreri ainukeseks toetatavaks veebibrauseriks muutmine toob tagasi digitaalse keskaja», lisas Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles