Hollande ja Van Rompuy arutasid kasvuplaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande (vasakul), Herman Van Rompuy.
Francois Hollande (vasakul), Herman Van Rompuy. Foto: SCANPIX

François Hollande astus eile esmakordselt Euroopa lavale, kohtudes Euroopa Ülemkogu presidendi Herman Van Rompuyga ja selgitades viimasele oma nägemust kavasolevast kasvupaktist.

Hollande, kes astub ametisse tuleval nädalal, arutas Van Rompuyga ka olukorda Kreekas.

Kohtumine leidis aset Pariisis.

Hollande on saanud juba ridamisi eraviisilisi telefonikõnesid Euroopa ja maailma liidritelt.

Täna kohtub ta euroala rahandusministrite nn eurogrupi juhi Jean-Claude Junckeriga, kes samuti Pariisi külastab.

Kohe pärast ametissevannutamist 15. mail lendab Hollande Berliini, et kohtuda Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Hollande’i kampaaniajuhi Pierre Moscovici sõnutsi jutlesid Hollande ja Van Rompuy «väga vabalt ja mitteametlikult» paljudel teemadel.

Ta ütles, et arutati «uue kasvukava edenemist» ning ettevalmistusi Euroopa Liidu liidrite tippkohtumiseks Brüsselis 23. mail.

Hollande’i leeris usutakse, et tema üleskutsed võimendada investeeringuid kogu Euroopas sellistes valdkondades nagu uued tehnoloogiad ja infrastruktuuriprojektid – mis enamjaolt ei ole eriti vastuolulised – leiavad tippkohtumisel ka ühise heakskiidu.

Tõenäoliselt taganeb Hollande oma nõudmistest vaadata uuesti läbi ELi uus eelarvedistsipliini pakt – millest Saksamaa ja teiste hulgas ka Juncker otsesõnu on keeldunud – kui ta saavutab diili, mida võib kodus esitleda kui oma kasvunõudmiste täitumist.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles