Kilk tõstis Pere kaubamärgi firmast välja

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Margus Ansu

Ärimehed Rein Kilk ja Neeme Raig lasid juhatusel aprillis Pere ASist välja kantida firmale kuuluvad kaubamärgid, et need ettevõtte pankrotistumise korral alles jääksid.

Pere kaubamärk, mida kõik on leivapakenditel näinud, kuulub mai algusest osaühingule MA.KI.RA. Creations OÜ, mille omanikeks on Raul ja Margus Kõrgesaar ning üheks nõukogu liikmeks Marko Kilk. Raul Kõrgesaar on ka ettevõtte juhatuse liige,  Kes tunnistab, et Pere kaubamärgid kuuluvad tõepoolest temaga seotud äriühingule. «Omandasime need tasulise lepingu alusel ning omanikuks saime eelmine nädal,» sõnab ta lühidalt.

Patendiameti andmeist selgub, et OÜ Pere Pagarid juhatuse liige Kristjan Oolo avaldas juba aprillis soovi kõnealuse ja veel 22 kaubamärgi võõrandamiseks.

Kaubamärgi väljakantimine tähendab, et firma pankroti korral võivad seadmed ja kinnistud küll uue omaniku leida, ent Pere kaubamärgi all ostja leiba toota ei saa. See kahandab omakorda oluliselt varade väärtust.

Pere suuremateks võlausaldajateks võib tõenäoliselt pidada maksuametit ja DNB Nord panka. Esimesele võlgneb firma üle 670 000 euro, pangal on aga Pere kinnistutele seatud üheksa miljoni eurone hüpoteek.

Postimees uuris pangalt, millised lootused laenu tagasisaamiseks on ning kuidas suhtutakse kaubamärgi väljakantimisse. Sisukat vastust pank konfidentsiaalsuse tõttu anda ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles