Rain Laane valiti Microsofti Balti regiooni uueks juhiks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: AFP / Scanpix

Viimased kuus ja pool aastat Microsoft Eestit vedanud Rain Laane kinnitati täna Microsofti Balti regionaalse üksuse juhiks.

Rain Laane jätkab Baltimaade regionaalse juhi ametis ka Microsoft Eesti juhtimist. 

«Igapäevases äritegevuses on meil kolm selget prioriteeti, mis haakuvad ühiskonna huvidega – ekspordiarendus ja koostöö teiste sektoritega, infotehnoloogia hariduse edendamine kõigil haridusastmetel ning koostöö riigisektoriga e-riigi ja uute tehnoloogiate kasutuselevõtu teemadel,» rääkis Laane. Balti regioon on Microsoftile Laane sõnutsi väga oluline piirkond – selle tõestuseks on näiteks investeeringud Ole Kaasas projekti Eestis, raamatukogude digiteerimisse Lätis ja tahvelarvutite kasutuselevõttu Leedu haridussektoris.

Alates 2005. aastast on Rain Laane töötanud Microsoft Eesti juhina. Varasema Balti regiooni juhi rolli võttis ta üle Mindaugas Glodaselt, kes asus Microsoftis juhtima Kesk- ja Ida-Euroopa tervishoiusektori divisjoni. Lisaks põhitööle Microsoftis kuulub Laane Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) ja MTÜ IKT Demokeskus juhatusse, vastutades ITL-i ekspordisuuna eest. Rain Laane lõpetas 1994. aastal Tallinna Tehnikaülikooli ehitusinsenerina ja kaitses 2003. aastal EBS-is ärijuhtimise magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles