Harri Taliga: olen valitsuses sügavalt pettunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga on äärmiselt pettunud riigikogu eilses otsuses tühistada seadusemuudatus, mille alusel oleks järgmisest aastast hakatud töötuskindlustushüvitist maksma ka inimestele, kes lõpetavad töösuhte omal algatusel või poolte kokkuleppel. Milliseid edasisi samme astuda, arutavad ametiühingud järgmisel nädalal

«Põhiemotsioon on hetkel pettumus. Pettumus selles, et valitsus ei ole usaldusväärne partner. Valitsus käitus lühinägelikult ja omakasupüüdlikult,» ütles Taliga.

Seda, mis nüüd, pärast muudatuse vastu võtmist edasi teha, arutatakse Taliga sõnul järgmise nädala Ametiühingute Liidu juhatuse koosolekul. Meeleavalduste või avalike pöördumiste osas ei soovita ta sündmustest ette tõtata.

Taliga pettumus seadusemuudatusse tuleneb sellest, et ametiühingud, tööandjad ja valitsus leppisid 2008. aastal uue töölepingu seaduse ja tööturuasutuste reformi osas kokku muuhulgas just selle 40-protsendilise töötuskindlustushüvitise kehtestamise isikutele, kes lahkusid eelmisest töökohast omal soovil või poolte kokkuleppel, kuid nüüd selle hüvitise kehtestamise plaan kaotati.

Taliga sõnul ei toimunud selle muudatuse üle mingit sisulist arutelu ja seadusemuudatuse eelnõu võeti vastu täiesti muutmata kujul. «See otsus oli enne tehtud. Kogu see formaalne kaasamine ei anna kellelegi mitte midagi. Teine pool peab linnukese pärast võtma mingid asjad ette, aga kui ta sisuliselt ei olegi huvitatud sellest, et midagi toimuks, midagi muutuks, mingi kokkulepe sünniks, siis see näitabki üleolevat suhtumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles