Monti tahab majanduskasvu edendamiseks Euroopas koalitsiooni luua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti
Mario Monti Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Mario Monti kutsus kolmapäeval moodustama Euroopa Liidus «vabatahtlike koalitsiooni», mis enne Brüsseli tippkohtumist majanduskasvu edendaks.

Monti ütles Firenze konverentsil, et on teinud ettepanku Euroopa Ülemkogu koalitsiooniks koos konkreetsete ettepanekutega majanduskasvu ergutamiseks.

Pühapäeval Prantsuse presidendivalimised võitnud François Hollande nõuab samal ajal võlakriisiga võitlemist majanduskasvu edendamise kaudu.

Monti möönis ebakindluse olemasolu ja lisas, et Hollande'i võidu järel saab kasvu tagamine lähiaastail oluliseks vaidlusteemaks.

Tema sõnul võib Itaalia aidata «Euroopa Ülemkogul ja kogu Euroopa Liidul leida kiiresti jätkusuutliku ja mõistliku tee majanduskasvuni.»

Samuti kordas ta varasemat üleskutset, et Euroopa uued majandusreeglid arvestaksid riiklikke investeeringuid ja erafirmadele laenamist.

«Meie valitsus on eelarvedistsipliini eelistes täiesti veendunud. Meil on Euroopa Liiduga kokku lepitud eesmärk saavutada järgmiseks aastaks enne mitmeid Euroopa riike taskaalus eelarve,» ütles Monti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles