Paljud Apple’i tippjuhid on pärast Jobsi ajastu lõppu firmast lahkunud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i tegevjuht Tim Cook.
Apple'i tegevjuht Tim Cook. Foto: SCANPIX

Steve Jobsiga Apple’i viimaste aastate edukusele põhja loonud tippjuhtidest on paljud loobunud oma tulevikku Tim Cooki juhitava firmaga sidumast.

Peale Steve Jobsi tagasitõmbumist Apple’i juhtimisest eelmise aasta jaanuaris on paljud temaga koos Apple’i tänase näo loonud tippjuhid firmast lahkunud. Suurimateks kaotusteks Apple’ile olid kahtlemata Ron Johnsoni, Bertrand Sterleti ja Sarah Brody lahkumine, nemad olid suuresti ka Apple’i uue eduloo taga, kirjutab Business insider.

Ron Johnson kes lõi Apple’i uue jaemüügikontseptsiooni on töötamas JCPenney tegevjuhina, Bertrand Sterlet, keda peetakse Mac OS Xi peaarendajaks hoiab oma praegust töökohta saladuses ning Apple’i endine disainijuht Sarah Brody töötab nüüd Paypali heaks.

Olulisi lahkujaid on aasta jooksul olnud veelgi - endine integreerimisosakonna vanemdirektor Simon Prakash on nüüdsest Google’i palgal, riistvararakenduste osakonna asepresidendi David Tupmani uus töökoht pole avalikkusele teada, globaalse turvalisuse osakonna asepresident John Theriault tegutseb konsultandina ning Siri looja ja tegevjuht Dag Kittlaus lahkus firmast selleks, et rohkem aega oma perega veeta.

Apple on muutustega aga edukalt kohaneda suutnud, olles aastaga oma positsioone maailma tehnoloogiafirmade seas veelgi tugevdanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles