Ekspert: juhikoolituse kõrval tuleks parandada ka avaliku sektori mainet

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Talendijuhtimisfirma Fontes partner Piret Jamnes pidas riigi otsust tippjuhte koolitama hakata heaks ideeks, kuid nentis, et juhinappuse leevendamiseks tuleks ka avaliku sektori kui tööandja mainet ümber kujundada.

«Riigikantselei idee juhte koolitama hakata on erasektoris laialdaselt teostatud ja iseenesest see idee on hea,» ütles Jamnes.

Samas ei tohiks tema sõnul tähelepanuta jätta seda, et avaliku sektori juhtide konkurssidele avaldab oma mõju ka sektori kui tööandja maine.

«Kindlasti on pluss see, et avalik sektor on turvaline ja kui sul on piisavalt pühendumust ja missioonitunnet, siis selle jaoks on see sektor igati positiivne. Aga need inimesed, kes on loomult püsimatumad ja tahaksid kiiremini liikuda ja riske võtta, nende jaoks on avalik sektor aeglane ja küllaltki bürokraatlik,» ütles Jamnes.

Tõenäoliselt on see lihtsalt sektori omapära, kuid mainega tegelemine aitaks konkurssidele meelitada ka neid juhte, kes muidu kutset vastu ei võtaks. Üks lahendus võiks olla näiteks see, et juhiametiga pakutaks kandidaadile ka konkreetseid väljakutseid ning võimalust areneda.

Jamnese sõnul tasub juhikonkursi väljakuulutamisel pidada meeles sõnumit, et erasektorile keskendunud juhil võib olla kasulik oma karjääri jooksul ka avalikus sektoris ametis olla ja vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles