4G-võrk tühjendab nutitelefoni aku mõne tunniga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy Note.
Samsung Galaxy Note. Foto: SCANPIX

Kuigi nutitelefonide akude kestvus on viimaste aastatega paranenud, kurnab 4G-võrgus surfamine ja videostriimimine seadme aku siiski kiirelt tühjaks.

Uuringufirma Metrico Wireless katsetas nelja uut nutitelefoni kahes erinevas 4G-võrgus ning ühegi telefoni aku ei pidanud üle viie tunni videote striimimist ja veebis surfamist vastu, kirjutab ITNews.

«16-tunnise tavalise päevakasutuse jooksul tuleks testitud telefone pideva aktiivse veebikasutuse puhul laadida vähemalt kolm korda», ütles Amit Malhotra, Metrico turundusjuht.

Metrico näeb videote vaatamist ning kiiret internetilehitsemist 4G toega telefonide puhul peamise müügiargumendina.

Uuringus testiti Samsung Galaxy S II Skyrocketit ja Samsung Galaxy Note’i AT&T 4G võrgus ning Motorola mudeleid Droid Bionic ja Droid Razr Maxx Verizoni võrgus.

Kuigi Droid Razr Maxx on varustatud võimsa 3300maH akuga, ei kestnud see videote vaatamisel ja veebi sirvimisel märgatavalt kauem, kui teised testitud telefonid. Samas, muude vähem jõudlust nõudvate veebirakenduste nagu e-mailide saatmise puhul oli Maxxi edu teiste ees mäekõrgune.

Uuringust saab Malhotra arvates järeldada seda, et nutitelefonide puhul ei piisa aku kestvuse tõstmisel ainult aku mahutavuse suurendamisest, vaid vähendada tuleks ka telefonide energiatarbimist 4G-võrkudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles