EL lihtsustab riigiabiga majanduskasvu ergutamist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin Almunia.
Joaquin Almunia. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) tahab järgmise aasta lõpust lihtsustada reegleid, mis võimaldavad valitsustel hõlpsamalt anda riigiabi, et toetada majanduskasvu, ütles Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Joaquin Almunia.

2008. aasta oktoobrist, kui algas majanduskriis, kuni eelmise aasta detsembrini on EL lubanud riikide valitsustel suunata raskustes pankadesse 1,6 triljonit eurot. See moodustab umbes 13 protsenti EL-i riikide sisemajanduse koguproduktist.

Komisjon on samuti heaks kiitnud 11,7 miljardi euro suuruse riigiabi andmise raskustes firmadele.

Arvestades eelarvepuudujääkide vähendamise vajadust, on riikidel vaja suunata kulutused majanduskasvu soodustavatesse sektoritesse, ütles Almunia.

«Loodan, et riigiabi reform aitab tõhusamalt kasutada avaliku sektori ressursse ja suunata toetused neisse firmadesse, mis aitavad kiirendada majanduskasvu, ilma et konkurents selle tõttu kannataks,» selgitas konkurentsivolinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles