Merkel hoiatas Kreekat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel hoiatas eile Kreekat, et viimane ei tohi hüljata rahvusvahelise abipaketi raames kokkulepitud reformiplaane ja eelarve-eesmärke.

Kreeka kahte peavoolu parteid tabas pühapäevastel valimistel krahh, paisates riigi poliitilisse nõiakeerisesse ja seades küsimärgi alla päästeprogrammi tingimustest kinnipidamise.

Turud kardavad ebastabiilsuse suurenemist Kreekas, USA suurpanga Citigroupi analüütikud tõstsid Kreeka euroalast lahkumise tõenäosuse 75 protsendi peale.

Kreeka aktsiaturg kukkus ligi 7 protsenti.

Hetkel näib olevat selge, et Kreekas tulevad juuni keskel uued valimised.

Paremtsentristliku Uue Demokraatia liidri Antonis Samarase katse moodustada sotsialistliku Pasokiga rahvusliku ühtsuse valitsus kukkus läbi – vaatamata sellele, et Samaras pakkus välja võimaluse vaadata üle Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondiga kokkulepitud abipakett.

Merkel tunnistas, et Kreeka valimistulemused «on keerukad» ning ütles: «On ülimalt oluline, et Kreekaga kokkulepitud programmide rakendamine jätkuks.»

Ka Euroopa Komisjon ütles selge sõnaga, et ei ole nõus 174 miljardi eurost programmi taas ülevaatama.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles