Lepik: Hollande'i populaarsus langeb kiiresti väga madalale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiks valitud Francois Hollande juubeldavate toetajate keskel. Kauaks eufooriat jätkub?
Presidendiks valitud Francois Hollande juubeldavate toetajate keskel. Kauaks eufooriat jätkub? Foto: SCANPIX

Finantsspetsialisti Kristjan Lepiku hinnangul valisid prantslased enda uueks presidendiks kahe kehva kandidaadi vahel kehvema ning ta usub, et François Hollande'i populaarsus langeb peagi madalale.

Lepik rääkis ETV saates «Välisilm», et Hollande lubas valimiste eel väga palju ja kui ta need kõik teoks teeb, on Prantsusmaa majanduslik seis väga keeruline, ta märkis, et heade lubadustega võidab vaid hääli, aga majanduslikus mõttes tuleb Hollande'il olla mõistlik.

Prantslased kurdavad, et nad teevad tööd ja näevad vaeva, aga tasu ei saa, kuid Lepiku sõnul peituvadki paljud tänaste Lääne-Euroopa probleemide juured selles, et inimesed on harjunud hea eluga ja ei taha muutusi. «Aga seda head elu on elatud üle võimete, kui nad ei ole nõus kärpima, siis on Prantsusmaa jaoks võlakriis tulemas, samamoodi jätkata ei saa,» märkis analüütik.

Lepik selgitas, et täna on kogu Euroopas näha, et valimistel ei anta hääli mitte kellegi poolt, vaid valitseva jõu vastu, kuna on kriis, riikidel on läinud halvasti ja keegi peab olema süüdi ning sageli ei suudeta analüüsida, kas süü oli sisemine või olid need välismõjud.

«Prantsusmaa puhul on mul sama tunne, nagu USA puhul kui Barack Obama tuli - kõik olid hästi rõõmsad ja kõik ütlesid, et nüüd tulevad uued tuuled, aga põhimõtteliselt ei tulnud mitte midagi, tegelikult Obama reiting ka langes pärast väga madalale ja mul on kindel veendumus, et Hollande'i reiting 1,5 aasta pärast on kindlasi kesine,» selgitas Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles