Buffett kardab Euroopa pankade pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: SCANPIX

Warren Buffett ütles kümnetele tuhandetele Berkshire Hathaway aastakoosolekule kogunenud aktsionäridele, et kuigi USA finantsasutused on palju paremas seisus, kui finantskriisi ajal, kardab ta siiski Euroopa pankade tervise pärast.

«See on kui öö ja päev,» ütles Buffett, rõhutades kontrasti selle vahel, kuidas USA pankasid sunniti raha koguma – ning kuivõrd väikesed on Euroopa pankade poolt praeguse seisuga kokkukogutud summad.

«Küllap pidasid nad hinda kalliks,» arvas Buffett.

Legendaarne investor kiitis küll Euroopa Keskpanga presidenti Mario Draghit kriisilaenude pakkumise eest Euroopa pankadele, kui oli jätkuvalt skeptiline Euroopa võime suhtes üksmeelselt tegutseda.

Arutledes, et Euroopas on «17 riiki, mis on valuuta osas oma suveräänsuse loovutanud», oletas Buffet, et kui 2008. aastal kerkinud probleemidega oleksid üritanud ühiselt rinda pista USA osariikide kubernerid, «läinuks ka meil sootuks teisiti».

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles