Rootsi rahandusminister kiidab Hollande'i

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Borg.
Anders Borg. Foto: SCANPIX

Kuigi nädal tagasi hoiatas Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt, et Francois Hollande'i tõusmine Prantsusmaa presidendiks suurendab Euroopa majanduses ebakindlust, ütles Rootsi rahandusminister Anders Borg pärast Hollande'i võitu, et tegemist on kaugelenägeliku poliitikuga, kes on huvitatud, et riigi rahaasjades valitseks kord ja et Euroopa koostöö edeneks, kirjutab uudisteagentuur TT.

«Prantsusmaa majanduspoliitikaga tegelevad inimesed on mulle kinnitanud, et Hollande'i presidendiadministratsioon tuleb pragmaatiline ja et uus valitsus tunneb väga hästi Euroopa mängureegleid,» selgitas Borg.

Borg ei usu, et Hollande nõuaks Euroopa fiskaalleppe muutmist. Küll aga peab ta võimalikuks, et Prantsusmaa tahab majanduskasvu toetamisse aktiivsemalt kaasata Euroopa Liidu liikmesriikidele kuuluva Euroopa Investeerimispanga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles