Google püüab LG abiga uuesti internetitelevisiooni turgu haarata

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google TV LG internetiteleviioris.
Google TV LG internetiteleviioris. Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt teine televiisorivalmistaja avalikustas plaani, mille kohaselt hakatakse veel sel kuul USAs müüma internetiga varustatud Google’i platvormi kasutavaid telekaid.

Google TV üritas internetitelevisiooni turule tulla ka kaks aastat tagasi, kuid ebaõnnestus peamiselt telekatootjate vähese toetuse ning loodud veebipõhise sisu nappuse tõttu. Nüüd on aga sõlmitud koostöölepe LGga ja luuakse ka oma internetipõhist televisiooniprogrammi, kirjutab Reuters.

Kui USAs peaks LG ja Google’i ühisprojekti edu saatma, hakatakse nende internetiteleviisoreid pakkuma ka Euroopa ja Aasia turgudel.

IHS iSuppli nimelise uuringufirma ennustuste kohaselt kasvab internetiga varustatud televiisorite kogumüük üle maailma sel aastal 60 protsenti 95 miljonini, samas kui tavatelerite müügiks hinnatakse vaid nelja protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles